by
on
under
Permalink

Upplev svensk natur i sommar

Den svenska naturen håller enormt hög klass internationellt sätt. Många svenskar har kanske blivit hemmablinda eller så finns det inte kunskap om det fantastiska utbud av friluftsliv som finns i vårt eget land. Det finns gott om landskap med goda förutsättningar för friluftsliv i hela landet. Framför allt är den norra delen av landet en makalös utgångspunkt för en trevlig och strapatsrik semester. Även slätterna i söder bjuder på underbara resmål. Det finns med andra ord många alternativ för den som vill njuta av den friska svenska luften. Här är några tips på aktiviteter som med fördel kan utövas i svensk natur.

Ett av de allra enklaste sätten att motionera är löpningen. När du springer ser du till att hela kroppen involveras och det gör att du förbättrar din hälsa – både psykiskt och fysiskt. Dessutom kan du till fots utforska svensk natur på ett ultimat sätt eftersom du ständigt befinner dig i markhöjd med närhet till din omgivning. När du springer på en led som är särskilt avsedd för joggare är utrustningen en viktig del. Det krävs bra skor för att undvika skavsår samt för att få rätt dämpning. Det finns en hel del på nätet att läsa om detta.

En löpartur tar bara allt från en halvtimme till ett par timmar i anspråk, men ibland kan vara kul att åka på en längre tur. Då kan en övernattning i naturen komma på tal – och där ligger Sverige förstås i världstopp. Här finns nämligen den berömda allemansrätten som ger var och en rätten att tälta en natt på någon annans mark. Det utvidgar dina möjligheter att åka ut till nya platser och uppleva Sverige när det är som bäst. Kom bara ihåg att alltid visa respekt genom att hålla en låg ljudnivå gentemot eventuella grannar samt att städa upp efter att du har lämnat platsen.