by
on
under
Permalink

Basket som träning

Att hitta just sina träningsformer är viktigt för att ha rätt motivation. Basket är en rolig variant som du kan öva och träna på hemma med hela familjen, men såklart kan du också börja träna i ett lag. Älskar du basket överlag vill du såklart vara klädd i den rätta tröjan från ditt favoritlag. Klicka här för att kika runt på grymma basketkläder.

Utrustning

Om du vill kunna hitta en rolig motionsform som innebär att du inte ens behöver lämna hemmet kan du införskaffa en basketkorg som går att montera upp hemma. Det finns såklart varierade priser på dessa med olika kvalitet. Fundera lite vad du behöver och var du bäst kan placera korgen. Vissa kommer med en ställning som kan stå på en stabil yta på marken men du kan också köpa bara korgen som du kan fästa på en passande vägg. Tänk på att det kan vara bra att ha ett fast underlag så du kan studsa bollen utan att den flyger iväg snabbt åt sidan.

Teknik

I basket är det handleden och fingrarna som ska verka i kombination för att antingen skjuta, passa eller dribbla.Innan ett skott bör du placera tummarna som ett T, där den ena och starkare handen är nederst och puttar iväg bollen medan den andra handen ligger på sidan av bollen, lite högre upp. Kraften i skotten bör komma från benen. Om du har skjutit på ett bra sätt så får bollen så kallad underskruv.

När man dribblar är det bra att tänka på att handlederna ska följa bollens rörelser. Försök att lära dig dribbla utan att kolla på bollen, fokusera istället på din motståndare.

I basket krävs både fokus, kondition och styrka. Kombinera gärna med styrketräning för att få ut mer av din basket. Öva, öva och öva. Du kommer se att bara genom att lattja omkring kommer du bli bättre och det blir roligare!

Bjud gärna in vänner för att skjuta lite och varför inte göra en liten tävling av det hela? Den så kallade ”21an” går ut på att minst två personer skjuter från cirka tre meters avstånd från korgen, lyckas man göra mål direkt och hinner ta bollen innan den kommit till marken får man ett bonuskast som ger en poäng om man träffar. Sedan går turen över till den andra. Det gäller att komma först till 21 poäng och man måste avsluta på precis 21 poäng för att vinna.