by
on
under , ,
Permalink

Första hjälpen — i en väska

Under skolåren och i vuxenlivet har vi alla fått lära oss om hur vi ska hantera allt från livshotande situationer till mindre allvarliga skador. Oavsett om det gäller hjärt- och lungräddning (HLR) eller att behandla olika typer av sår är det viktigt att vi är redo att hjälpa till.

Kunskap…

Att veta vad vi ska göra, hur vi ska göra det och varför är A och O när det gäller första hjälpen. Ju snabbare vi agerar i en nödsituation, desto större är chansen för ett lyckligt slut i en olycklig situation. Det är viktigt att veta vad du behöver i ditt första hjälpen-kit samt hur du använder det rätt. Vad behöver du för att ta hand om ett skärsår? Vad bör en arbetsgivare ha tillgängligt på arbetsplatsen?

… Och material

Vad som ska finnas i din första hjälpen-väska beror lite på vad du är ute efter. Ska det vara på arbetsplatsen, hemma i medicinskåpet, eller med på resan? Det finns många saker som kan vara hjälpsamma i ett kit; förband, kompresser, sårtvätt och annat nödvändigt när olyckan är framme. På arbetsplatser kan det till och med vara bra att ha tillgång till hjärtstartare ifall en rejäl nödsituation sker. Den perfekta första hjälpen-väskan för just dig finns att köpa online!