by
on
under ,
Permalink

Vintern – en perfekt tid för aktiviteter

vintervandring_321417821

Vintertid betyder inte att man måste krypa in i stugan och gå i ide. Tvärtom! Det finns mängder av roliga och nyttiga aktiviteter att ägna sig åt vintertid, inte minst olika typer av vintersporter. Härligt frisk vinterluft och motion gör att man mår gott, och klarar av den mörka årstiden bättre. Dessutom behöver vi ha D-vitamin året om vilket vi får mer av när vi är ute i solen. Det finns med andra ord inte många undanflykter till att ta sig ut!

Mycket att välja mellan

Under vintern kan man åka skridskor på sjön, längdskidor, skidor utför, pulka och många fler aktiviteter som är så roliga att man inte en märker att det även är bra träning. Många barn och ungdomar upptäcker även ishockeyn som är en både rolig och utmanande sport. Den är ganska tuff och kräver att man har en bra hockeyhjälm och andra skydd. Faktum är att det finns möjlighet även för vuxna som vill spela hockey, och intresset är ganska stort. Hockey som sport är generellt en omåttligt populär sport i Sverige, i synnerhet som underhållning för publiken. Om man har en lämplig hund så kan man även prova på draghundsport under vintertid!

Underskatta inte naturen

Även naturen i sin enkelhet har massor att bidra med, särskilt då många lever i en vardagsrytm som ibland innebär stress och andra mentala påfrestningar. Den återhämtning som naturen ger kan vara mer värt än mycket annat. Stress i sig är inte farligt, men det är det däremot om man utsätts för mycket stress utan chans att återhämta sig. Att ladda batterierna under en skogspromenad, sitta på en brygga och titta ut över den frusna sjön eller ta med kameran och fotografera rimfrosten är definitivt läkande för själen. Det finns mängder av studier som visar på just detta.