by
on
under ,
Permalink

Vad du behöver för hemmaträning

Om du av olika anledningar inte vill eller kan ta dig till gymmet så gör det ingenting. Allt du behöver för att få ihop ett bra och effektivt träningspass finns hemma. Du behöver ingen speciell utrustning, din kropp och dina möbler fungerar bra som vikt. Men om du vill ta din hemmaträning till nästa nivå bör du se över din träningsutrustning och kanske investera i nya redskap.

Det finns massvis med övningar som kan träna både hela kroppen och som kan fokusera på enskilda muskelgrupper. Oavsett om du är nybörjare eller proffs kan du få ihop ett bra träningspass genom enbart hemmaträning.

Utrustningen

Du kan som sagt få ihop ett helt träningspass utan någon träningsutrustning. Men om du ska maximera din träning och få ut så mycket som möjligt av hemmaträningen borde du införskaffa vissa redskap. Gummiband finns i varierande styrka, tar lite plats, kostar lite och kan användas för att träna hela kroppen, det är ett perfekt redskap. Yogamattor används för att exempelvis göra situps och liknande övningar. Ab-roller är en bra bålövning. Den kan vara lite svår i början, så håll till godo. Sedan finns det annan utrustning som exempelvis vikter och kettlebells. Det finns ett bra utbud online, så kolla igenom onlineutbudet och hitta det som passar dig.

Varför hemmaträning?

Hemmaträning har ökat mycket i popularitet på senaste tiden och att träna hemma har många fördelar. Du behöver inte ta dig till något gym, anpassa dig efter andra på gymmet eller försöka få in din träning när gymmet inte är fullpackat efter kontorstid. När det passar dig kan du smidigt och enkelt få in ett effektivt träningspass. Innan jobbet eller på kvällen efter middagen kan du lätt få till ett träningspass eftersom det är så lättillgängligt. Även om du köper till extra utrustning för att maximera din hemmaträning är det ändå väldigt kostnadseffektivt eftersom du inte måste köpa något gymkort.