by
on
under , ,
Permalink

Kom i form inför sommaren tävlingar

Det är viktigt att man under hela året håller igång och tränar för att bibehålla sin kondition. Kanske det är så att det är sommaren då de flesta av tävlingarna går som du brukar delta i och då är det viktigt att du är i form inför dessa.

Ta hand om din kropp

Om något inte är som det ska med rygg och leder så gäller det att få detta åtgärdat. Bor du på västkusten så kan du hitta en naprapat i Göteborg till överkomligt pris hos Naprapatlandslaget. Ring och boka tid på 031-183300 eller gör ett besök på Aschebergsgatan 25, 41133 Göteborg de har öppet vardagar mellan 08.00 och 17.00. Det är viktigt att man tar hand om sin kropp på bästa sätt och om du ska springa någon stor tävling så är det viktigt att allt är som det ska och att du är väl förberedd inför de tävlingar som ska genomföras.

Lyssna på din kropp

Det är även viktigt att du lyssnar på din kropp. Visst är träningen viktig för att du ska göra bra resultat. Men vilan är lika viktig. Se till att du får tillräckligt med vilodagar. Det är då du vilar som din träning kommer att göra som mest nytta. Återhämtningen gör att din kropp blir starkare. Så även om du vill ut och träna så måste du lyssna på din kropp för att avgöra om det är vila eller träning som gäller. Om du gör ett träningsschema som du kan följa så kan du hitta en bra balans mellan träning och vilan. Du kommer att tacka dig själv för de vilodagar du lägger in i ditt träningsschema.

Regelbunden träning

För att du ska hålla din form så gäller det att du lägger upp regelbunden träning. När det inte är löptävlingar så gäller det att du håller din form. Skapa ett veckoschema med hur du ska träna. En dags löpträning kan varieras med andra former av träning som stärker din kropp. Hitta din form av träning som passar dig bäst. När du inte är ute och springer så kan annan form av träning passa dig perfekt.