Att gå ner i vikt – en utmaning

De flesta kanske någon gång i livet känner att de väger lite för mycket och skulle vilja gå ner i vikt för att må bättre. För den som har fler kilon extra så kan detta vara en riktigt utmaning att gå ner i vikt. Alla är vi olika och vissa går ner i vikt lättare än andra.

För en del så kanske det inte är så lätt att få bort de där kilona som man önskar utan det kan krävas mer än bara motion. Det kan vara en förändring på ens livsstil som behövs för att det ska ske något. Se till att skaffa en riktigt bra våg för att kunna få veta din exakta vikt. Om du klickar dig vidare här så kommer du till en våg med professionell noggrannhet. Den är så exakt som den kommer att kunna vara utan att lägga till eller dra bort från vad du väger. Skapa en viktbok där du kan skriva in datum och din vikt för att bättre kunna hålla koll på vad som händer.

Skapa också ett träningsschema som du klarar av. Det är bättre att sikta lägre och inte sätta så höga mål från början. Detsamma gäller med maten. Det gäller att man succesivt förändrar sin livsstil. Skapa en veckomatsedel där du varvar olika måltider. Se till att äta så varierat som möjligt och byt ut mot mer hälsosam kost. Så klart så kan du unna dig något gott på fredagskväll men inte varje kväll i veckan. Försök hitta motivation för din förändring och det kan vara att ni är fler i familjen eller vänner som tillsammans gör denna viktresa.