by
on
under ,
Permalink

Ta hand om dig efter din träning

Det är viktigt att du tar hand om dig på bästa sätt efter du tränat. Låt kroppen få eftersvettas ordentligt innan du tar dig en dusch. En bastu kan hjälpa till att ytterligare få igång svettproduktionen och öppna upp porerna på din hud. Värmen av bastun gör även att muskler och leder värms och gör dig mjukare i kroppen. Se till att alltid stretcha efter din träning.

Om du inte har en bastu att tillgå så kanske det kan vara en anledning att bygga en bastu hemmavid. Om du redan har ett Attefall eller liknande på gården så kanske du kan bygga din bastu där. Skaffa dig något av de vedeldade aggregat som finns hos Bastukällan och montera in. Kanske du behöver hjälp av kunnig med installationen av aggregatet. Själva bastun bygger du invändigt med ask eller annat passande material. Bastulavar blir så klart av samma material.

Det kommer att bli en härlig känsla när du första gången tänder en brasa i bastun och värmen börja stiga. Det är ju lite mer jobb med att få bastun varm med en vedeldad men så mycket skönare det är. Där kommer du att känna skillnaden. Så innan du åker iväg och tränar så gör du upp en eld i bastu aggregatet och ber någon i familjen kolla över och lägga in mer ved allt eftersom så när du är tillbaka från din träning så är det bara att kliva in i värmen.

Se till att du kör igång din bastu i god tid så den hinner få upp värmen när du väl vill kliva in i bastun. Detta blir som en liten ritual kring ditt bastubad. Oavsett om du ska iväg och träna eller om du en lördagskväll vill ta ett bastubad så är det en trevlig sak att tända upp en bra och låta värmen stiga i bastun. Regelbundet så behövs det mer ved i bastuaggregatet så även det måste du se till så det finns ved hemma för din bastu.