by
on
under
Permalink

Börja med hockey i tidig ålder

Lagsporten hockey är ypperlig att börja med redan vid yngre ålder. Det är vanligt att börja spela redan vid 5-6 års ålder. Innan träningarna sätter igång är det viktigt att köpa allt som ditt barn behöver. Om du är osäker på vad det behövs för utrustning kan du alltid hitta rätt på nätet.

Utrusning för hockey

Det är en hel del utrustning som behövs för att spela hockey. Eftersom sporten är tuff och det är ett väldigt hårt underlag måste barnen vara rätt påklädda. Utan den korrekta utrustningen kan onödiga olyckor ske.

Skridskor

Eftersom hockey är en sport som sker på isen är skridskor oundvikliga redan för yngre spelare. När du köper skridskor, tänk på att de vanligtvis ska vara 1-2 storlekar mindre än vanligt. Det finns olika modeller beroende på hur breda fötterna är.

Hjälm

För att skydda huvudet är hjälmen bland det viktigaste i utrustningen. Hjälmen ska sitta bekvämt på huvudet, inte för löst eller spänt. Då du skakar på huvudet ska hjälmen inte röra på sig.

Övrig utrustning

Förutom skridskorna och hjälmen finns det mycket som behövs. Underställ, benskydd, damasker, axelskydd, armbågsskydd, handskar och såklart en tröja och ett par byxor. För att kunna spela behöver man även en hockeyklubba och en puck.