by
on
under ,
Permalink

Kom igång med skidåkningen

Vintern är i antågande och det gäller att förbereda sig och komma igång med skidåkningen. Det kan mycket väl var så att det inte blev många meter förra vintern. Men i år så känner du att du vill satsa på detta då du vet hur bra du mår av att få vara ute i friska luften och åka längdskidor.

Det allra första du behöver göra är att gå igenom din utrustning. Det gäller både skidor och skidkläder. Du hittar allt du behöver hos olika sportbutiker på nätet. Kanske du köpte nya skidor i fjol så du endast behöver köpa nya skidkläder som kan motivera dig att ge dig ut i skidspåret. Sätt upp enkla mål till en början. Det kan vara att du två dagar i veckan ska ge dig iväg för att åka skidor på längden. Allt eftersom du känner att du orkar mer så kan du öka längden på de spår du åker.

Ju mer du åker desto bättre är det för dig. Men se till att vila också så din kropp får återhämta sig. Det gäller att hitta rätta träningsupplägg som passar dig bäst. Börjar du vara mer erfaren av skidåkning så finns det bra träningsprogram för dig som du kan följa. Om du exempelvis ska åka Vasaloppet så kan det finnas en fördel för dig att följa något program utformat för mer erfaren skidåkare. Fram tills tävling så bör du försöka forma din topp så du är som bäst när det gäller.