by
on
under ,
Permalink

Rutiner för att ta hand om sig själv

I den stressiga vardagen som vi lever i är det allt viktigare att göra tid för oss själva, en stund där vi kan vara bara med oss själva och tänka tankar till punkt eller inte tänka alls. Vad vi gör under dessa stunder är såklart något som varierar från person till person. Behöver du inspiration för din egentid så kommer några förslag här.

Kroppsvård av olika slag är möjligen det vanligaste valet som många gör. För vissa handlar det om motion såsom löpning, gym eller lagidrotter. För vissa handlar det om att umgås med andra eller bara för vara själv och rensa sina tankar. Ett annat sätt kan vara att bli ompysslad eller pyssla om dig själv. För den som inte har så mycket pengar så kanske det handlar om att ta ett långt bad, göra hårinpackningen, lägga en ansiktsmask eller måla naglarna, det finns massvis av hudvård att köpa på dermashoppen.se. Eller så unnar man sig en massage eller varför inte manikyr och pedikyr på salong. Oavsett så kommer mår vi bra av att få ta hand om oss själva.

Många individer upplever också pyssel hemma som en avkopplande rutin, kanske avslutar man med tända ljus och avkoppling på soffan. Meditation och mindfullness har blivit populärt under de senaste åren så varför inte tända ljus och njuta av tystnaden och rikta fokuset inåt en stund. Många gånger kan avkopplingen ge ny tankar och idéer eller en känsla av förnöjsamhet. Om meditation är lite för mycket för dig så är bokläsande eller stickning något som också fyller liknande syften för oss. Att sysselsätta händerna utan att behöva tänka är något som många av oss blir lugna av, därför kan målande eller andra typer av kreativa aktiviteter också upplevas mycket avkopplande.