by
on
under
Permalink

Träning i samband med graviditet

Att träna är någonting vi mår bra av. Punkt. Detta gäller även när du är eller försöker bli gravid. Så länge du vill eller orkar kan du träna och bör också göra det för att du ska må bättre och bli starkare.

När sommaren nu äntligen är här är det perfekt läge att börja träna. Oavsett om du tar en promenad eller kör ett styrkepass är det lättare när det är ljust och det är varmt och behagligt i luften. Om du är gravid kan det vara svårt att veta vilka träningsformer som passar. Men det behöver inte vara så svårt. Det finns dels mycket tips på internet om vad du kan göra. Sedan är du den som känner din kropp bäst så så länge det känns bra är det troligtvis bra också.

Det kan dock vara bra att anpassa träningen när du är gravid. Vissa övningar som sit-ups kan vara svåra att göra när du är gravid men det finns många alternativ du kan göra istället. Det du främst ska tänka på är därför att du mår bra. Träna så mycket som du känner är rimligt men känn heller inte att det är någon stress. Man kan träna som gravid men du ska inte känna det som ett tvång.

När den stora dagen närmar sig är det så klart bra att börja förbereda sig inför det som komma skall. Att ha tränat innan är så klart bra men det är också mycket praktiskt som ska lösas. Men oroa dig inte. Det löser sig.