by
on
under ,
Permalink

Börja trampa och må bättre

Vi vet alla att det är nyttigt att röra på sig. När vi idag får allt mer stillasittande jobb och när surfplattorna lockar allt mer är det viktigt att vi också rör på oss ibland.

Det finns många sätt att få in träning i vardagen. Den mest uppenbara – att helt sonika börja träna, kan för många vara ett stort steg att ta. Kanske till och med för stort. Det är då bra om man kan börja försiktigt och på så sätt sakta komma in i träningsvanan. Man kan då sedan sakta växla upp och rätt vad det är så är man igång ordentligt!

Ett bra sätt att komma igång med träningen är att göra den till en del av vardagen. Vardagsmotion är ett bra sätt att börja på. Kanske kan du promenera till mötet eller börja cykla till jobbet. Att cykla ger dig dels bra träning men du kommer också bli piggare av att vistas ute i friska luften.

För dig som inte är van kan det kännas tungt att börja cykla till jobbet. Kanske är det ganska långt eller alldeles för mycket uppförsbackar för att det ska kännas kul. Att köpa en elcykel kan därför vara ett bra alternativ. Det blir lättare då du slipper ta ut dig så mycket, men du slipper bli allt för svettig på väg till jobbet.

Det viktigaste är att du kommer igång. Oavsett om du börjar träna fem gånger i veckan eller om du ger dig ut och promenerar på söndagar så är det bättre än inget. Var stolt över att kommit igång och fortsätt så kommer du sakta men säkert må bättre. Lycka till!