Anledningar att prova på simning

Vi alla behöver röra oss i viss utsträckning för att behålla god hälsa och en fungerande kropp. Det handlar om att hitta någon form av träning man tycker om och som kroppen klarar av, vilket kan vara individuellt. Har du kanske redan provat på att springa några dagar i veckan och bara fått ont så kan det vara ett tecken på att din kropp inte mår bra av den sortens belastning. I så fall kanske det är dags att prova en annan form av träning, simning kan mycket väl vara lösningen för dig.

Simning har många fördelar

Simningen har fördelen att man får använda musklerna på ungefär samma sätt man hade gjort vid löpning, utan att man behöver belasta lederna. Det gör simningen till en väldigt skonsam form av träning, som fortfarande kan ge goda resultat. Därför kan det även vara ett perfekt sätt att träna för den som har skadat sig, den som är gravid, eller för den som helt enkelt bara vill ha något mer skonsamt.

Ett vanligt missförstånd är att simning endast gör någon nytta för den som är ute efter att träna upp sin kondition. Faktum är att det även är ett perfekt sätt att träna upp styrkan utan att slita lika mycket på kroppen. Du kan själva bestämma tempo och öka på i takt med att du utvecklas, du kan nog bli överraskad över hur bra träning det faktiskt är. En solklar fördel med simningen är att du får träna hela kroppen, något som kommer att löna sig i det långa loppet!

En billig träningsform

Att börja simma behöver inte bli en särskilt kostsam historia. Att börja i en ny sport brukar många gånger innebära en hel del utgifter för utrustning och liknande. När du ska börja simma så krävs det inte mer än badkläder och ett medlemskap på en simhall!