Konditionsträna hemma

Konditionsträning är bra på många sätt och vis men det är inte alla som känner att de har tiden eller möjligheten att verkligen träna konditionen regelbundet. En sak man kanske då vill överväga är att ta denna träningsform till hemmet istället för att hitta tiden att gå på gymmet.

Även om man inte har mycket tid över kan det gå snabbt att trycka in ett träningspass när man kan göra det hemma. Bara så lite som en halvtimme eller mindre kan ge god effekt om man tränar regelbundet. Ju kortare tid desto högre intensitet är något man kan ha i åtanke.

Att träna konditionen är något som kan göras med många olika metoder. Var och en bör dock alltid utgå från sina egna förutsättningar. Har man exempelvis problem med knäna, vilket är ett vanligt besvär, kan man nog vilja satsa på något som spinning som är mycket mer skonsamt än exempelvis träning på ett löpband. Sådan utrustning kan förstås kosta en slant. Men en riktig investering i ens träning kan också göra en mer benägen att faktiskt använda den.

Träning behövs dock inte enbart göras med hjälp av maskiner. Det finns många bra övningar där inget att än kroppen används som motvikt. Att sätta ihop ett sånt program betyder även att man får chansen att välja övningar som stärker muskler över hela kroppen.

En sak som dock är viktig att tänka på när man konditionstränar hemma är att man normalt sett svettas en hel del. Och alla vet vi ju hur oangenäm den doften kan uppfattas vara. Detta betyder att behovet av ett välventilerad utrymme är betydligt större när man ska träna hemma än då man ägnar sig åt andra vardagsaktiviteter.

Även om man har bra ventilering i rummet kan det fortfarande vara smart att vädra lite direkt efter träningen. Det kan skynda på luftutbytet det där lilla extra som gör att man slipper svettdoften.