Förbättra dina resultat med enkla medel

Alla som älskar att träna vill bli snabbare, starka, hälsosammare och bara bättre! Men sedan kommer en platå och det är svårt att komma ur den. Vad kan du göra för att få bättre resultat när dina vanliga metoder inte fungerar?

Nybörjare – vi alla vet att man mår bättre av träning. Men som nybörjare känns det som att konstant springa i uppförsbacke, eller som att allting står still. Är du ny inom din träning måste du bli modig och utmana dig själv. Det finns så klart en ökad skaderisk när du är ny och tar i hårt, men är du för försiktig kommer du inte någonvart.

Kosten – se över hur du äter. Om du tränar hårt men äter för lite kommer resultaten att lysa med sin frånvaro. Om du vill bli starkare måste du äta tillräckligt för att kroppen ska kunna omvandla energi till muskler. Om du äter för mycket går du inte ner i vikt. Testa att stryka några hundra kalorier ytterligare per dag och se om viktnedgången påbörjas igen.

Veteran – som veteran är det vanligt att hamna i en plåt. Det vanligaste misstaget är att du blivit fast i en rutin. Du gör samma övningar om och om igen. Byt ut ditt träningsschema och hur du tränar. Om du är van att dela upp kroppen i överkropp en dag och ben andra kan du skapa ett schema som tränar hela kroppen. Eller så byter du träningsform helt och testar något nytt!