Grunder för bra resultat

Om du vill prestera bra på gymmet, må bra och känna dig stark, finns det tusentals artiklar som berättar hur du ska träna för att uppnå detta. Men vi tänkte istället yrka på att du måste lägga grunden först, annars spelar det ingen roll hur mycket du lyfter på gymmet. God träning följer automatiskt om du har dessa grundstenar redan lagda:

Sömnen

En bra säng som är anpassad efter ditt kropp ger den bästa sömnen. Vi spenderar så mycket tid i sängen att det är bara dumt att dras med en dålig säng. Den som vaknar trött och stel eller med ryggsmärtor skulle nog få bra resultat av att endast byta säng. Du behöver inte knapra piller eller spendera tusentals kronor hos en naprapat. Med mycket djupsömn vaknar du utvilad och har mer energi att förbruka på gymmet. Det leder till bättre resultat!

Vatten

Uttorkning leder till panikläge för kroppen, den kommer inte att prioritera dina tunga lyft utan spara och hushålla energin tills du hittar vatten. När du svettas behöver du kompensera med mer vatten. Du behöver inte dricka flera liter om dagen, vi har skapt för att känna törst när vi behöver vatten. Ibland kan törst förväxlas som hunger men annars är hjärnan duktig på att meddela när du behöver dricka. Men för dem som tränar hårt och svettas lätt kan det vara bra att ha vatten i åtanke när du är på gymmet.

Bra mat

Du behöver inte bara protein för att må bra. Du kommer inte bli ett muskelberg bara för att du dricker litervis med proteinshakes. Du behöver goda råvaror och tillräckligt med mat för att bli bättre. Mörkgröna grönsaker, fina proteinkällor och fleromättat fett är nycklarna till god kost. Bra mat är egentligen inte svårt, det är mängden som brukar vara problemet. En personlig tränare kan lägga upp matmål som du ska följa: hur mycket kolhydrater, fett och protein som du borde äta varje dag.